Het voormalige poppodium Waterfront in Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Rotterdam straft negen ambtenaren in zaak miljoenenfraude

De gemeente Rotterdam neemt disciplinaire maatregelen tegen negen ambtenaren vanwege de fraude bij voormalig poppodium Waterfront.

De gemeente betaalde in de kwestie miljoenen voor niet-uitgevoerde verbouwingen. De ambtenaren wordt plichtsverzuim verweten, meldt RTV Rijnmond.

Onderzoek

Sinds oktober deden bedrijfsrechercheurs en juristen onderzoek naar de rol van de ambtenaren bij de fraude. Elf medewerkers zijn tegen het licht gehouden, bij twee bleek uiteindelijk geen sprake te zijn van plichtsverzuim.

De gemeente besluit in maart definitief welke disciplinaire maatregelen er tegen de negen worden genomen. De medewerkers kunnen nog bezwaar maken tegen de voorgenomen straf.

Waterfront

Waterfront was vroeger een poppodium. Na de sluiting verhuurde de gemeente de ruimtes aan ondernemer Göksel K., die er feesten en concerten wilde organiseren.

Na een paar maanden stopte K. met het betalen van de huur, omdat het pand volgens hem niet geschikt was voor horeca. Hij kwam met Rotterdam overeen dat hij op kosten van de gemeente voor ruim drie ton mocht verbouwen.

K. en zijn vader, die de verbouwingen uitvoerde, dienden echter voor meer dan acht miljoen euro aan rekeningen in. Een recherchebureau concludeerde later dat 97 procent van de gefactureerde en betaalde werkzaamheden niet is uitgevoerd. De gemeente heeft tegen K. en zijn vader aangifte gedaan, die zaak loopt nog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl