NOS SportAangepast

'Tennisbond is een 'gentlemen's club', dat moet veranderen'

De bureaucratische cultuur binnen de KNLTB heeft volgens John van Lottum een belangrijke rol gespeeld in het vertrek van Jan Siemerink als technisch directeur bij de tennisbond.

'KNLTB is een 'gentlemen's club', dat moet veranderen'

"Met alle politieke inmengingen van het bestuur en het breiwerk aan verenigingen is het Jan niet gelukt om een bepaalde stempel te drukken", analyseert de oud-prof het besluit van de KNLTB.

Een verschil van inzicht in het te voeren beleid lag ten grondslag aan het vertrek van Siemerink, zo communiceerde de tennisbond maandag in een persbericht.

Men dekt elkaar en vindt het leuk om een bepaalde rol in het tennis te hebben.

John van Lottum uit zijn kritiek over het KNLTB-bondsbestuur

Volgens Van Lottum was het voor Siemerink lastig werken met de mensen boven zich. "De KNLTB is een 'old gentlemen's club'. Dat moet veranderen, de KNLTB moet als een bedrijf worden bestuurd", vindt hij.

"Zolang dit de situatie is, denk ik dat het niet kansrijk is om mensen neer te zetten die daadwerkelijk iets kunnen veranderen. Men dekt elkaar en vindt het leuk om een bepaalde rol in het tennis te hebben. Maar structureel iets veranderen? Dat gebeurt niet."

Opvolging

Is Paul Haarhuis niet de aanwezen persoon om Siemerink op volgen? "Laat Paul alsjeblieft op de baan staan met talenten. Dat is hetgeen waar hij heel goed in is", aldus Van Lottum.

Haarhuis werkt momenteel als bondstrainer bij de KNLTB en is captain van het Davis en Fed Cup-team.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl