Henrik Larsson en Giovanni van Bronckhorst in de spelerstunnel van De Kuip
NOS VoetbalAangepast

Henrik Larsson terug in De Kuip: trots op mijn zoon

Henrik 'Henke' Larsson was zondag aandachtig toeschouwer bij Feyenoord-NEC (4-0). De oud-spits speelde in de jaren negentig vier seizoenen bij Feyenoord en groeide uit tot held in De Kuip. Zijn zoon Jordan staat sinds kort bij NEC onder contract.

"Ik ben heel trots. Nu begint het pas voor Jordan. In Zweden speelde hij op een aardig niveau, maar de eredivisie in natuurlijk beter", zegt hij voorafgaand aan het duel.

Larsson junior stond voor de tweede wedstrijd op een rij in de basisformatie. Hij speelde tegen Feyenoord 75 minuten. Na de wedstrijd dacht hij er iets anders over dan zijn vader. "Ik denk dat mijn vader niet trots is. We hebben 4-0 verloren..."

Akkefietje bij Helsingborgs IF

Vader Larsson zit momenteel zonder werk nadat hij was opgestapt bij Helsingborgs IF. Hij werkte in Zweden als trainer en had ook zijn zoon onder zijn hoede. Maar het seizoen eindigde met een vervelend akkefietje.

De oud-aanvaller van Feyenoord, Barcelona, Celtic en Manchester United degradeerde in november met zijn club uit de hoogste Zweedse voetbalklasse. Na het laatste fluitsignaal werd de zoon van Larsson belaagd door gemaskerde hooligans van zijn eigen club. Jordan Larsson kreeg klappen van de teleurgestelde fans. Ook werd zijn shirt kapot gescheurd. Wil Larsson na dit incident nog wel verder als trainer?

"Ik wil verder, natuurlijk. Het is in Helsingborg niet zo gelopen als gehoopt, maar dat is een gedeelte van het vak. Daar moet je mee leren omgaan", reageert Larsson nuchter.

Vrienden met Gio

Larsson kwam in 1993 bij Feyenoord, na het voorlaatste kampioenschap. In 1999 werden de Rotterdammers nog een keer kampioen, maar toen was Larsson al twee jaar vertrokken.

Dat het nu goed gaat met zijn oude club Feyenoord, doet Larsson goed. "Ik heb een mooie tijd gehad bij Feyenoord. Ik ben heel blij voor ze, maar vooral omdat Giovanni van Bronckhorst de trainer is", zegt Larsson, die bij Feyenoord en FC Barcelona met Van Bronckhorst samenspeelde. In Schotland speelden de twee vaak tégen elkaar; Larsson bij Celtic, Van Bronckhorst bij concurrent Glasgow Rangers.

Larsson en Van Bronckhorst werden goede vrienden. En dat zijn ze nu nog steeds. En dus hoefde Larsson ook geen hotel te regelen na de wedstrijd in De Kuip. "Ik ga logeren bij Gio."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl