Veldrijder Joris Nieuwenhuis verovert de wereldtitel bij de beloften
NOS SportAangepast

Superieure Nieuwenhuis verovert WK-goud bij beloften

Een dag na de wereldtitel voor Annemarie Worst heeft Nederland ook bij de mannen goud veroverd bij de beloften bij de WK veldrijden. De als grote favoriet aan de start verschenen Joris Nieuwenhuis toonde zich superieur op het lastige parcours in het Luxemburgse Bieles.

Sieben Wouters maakte het Oranje-feestje compleet door na een opmars in de slotronde op 1.29 met het brons aan de haal te gaan. De Spanjaard Felipe Orts Lloret was zes tellen eerder verrassend als tweede over de finish gekomen.

Het podium: Felipe Orts Lloret (zilver), Joris Nieuwenhuis (goud) en Sieben Wouters (brons)

Nieuwenhuis reed al in de eerste ronde weg bij zijn concurrenten en bouwde in hoog tempo een ruime voorsprong op. Achter de 20-jarige Zelhemmer, die onder contract staat van Team Sunweb, werd driftig gestreden om de overige podiumplekken, een strijd die gepaard ging met vele valpartijen op het glibberige parcours.

Voor de Belgen liep de race uit op een bittere teleurstelling. Zo was titelverdediger Eli Iserbyt na twee vroege uitglijders al snel kansloos, terwijl de sterk koersende Thijs Aerts een medaille misliep door een lekke band in de slotfase.

Eigen race

"Het voelde meteen goed", verklaarde de winnaar na afloop. "Ik was er ook klaar voor, maar je weet nooit hoe het in de wedstrijd gaat. Ik heb mijn eigen race gereden. Ik heb zo snel gefietst als ik kon en heb niet aan de anderen gedacht. Ik houd van gladde, technische parcoursen als dit."

Joris Nieuwenhuis in actie op het glibberige WK-parcours

Nieuwenhuis, ook al winnaar van de wereldbeker bij de renners tot 23 jaar, kan ook op de weg goed uit de voeten. Van een keuze maken wil hij vooralsnog niets weten. En ook een overstap naar de elite is nog niet aan de orde. "Ik mag nu in de regenboogtrui rijden. Ik vind het veel te zonde om dat te laten lopen."

Nieuwenhuis: het liep vandaag echt heel lekker

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl