NOS VoetbalAangepast

Zenit aast op Pröpper, PSV wijst eerste bod af

Cocu: ga ervan uit dat Pröpper blijft

PSV'er Davy Pröpper staat nadrukkelijk in de belangstelling van Zenit Sint-Petersburg. De club heeft een officieel bod van de Russen op de 25-jarige middenvelder afgewezen. Dat heeft trainer Phillip Cocu laten weten op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met Heracles Almelo.

Over de hoogte van het bod doet PSV geen mededelingen. Pröpper maakt gewoon deel uit van de wedstrijdselectie voor morgenavond.

Opvolger Witsel?

"Ik ga ervan uit dat Pröpper het seizoen bij ons afmaakt. Davy heeft het bij ons naar zijn zin. Maar de transferperiode duurt nog even (tot 1 februari, red.)", aldus Cocu.

Pröpper is pas bezig aan zijn tweede seizoen bij PSV, dat hem in de zomer van 2015 voor ongeveer vijf miljoen euro overnam van Vitesse. De Oranje-international is bij de Russische nummer twee de beoogde opvolger van de Belg Axel Witsel, die begin deze maand naar China vertrok.

Davy Pröpper

Aankopen

Tenzij Pröpper toch vertrekt, lijkt de kans klein dat PSV zelf nog spelers zal aantrekken voor transferdeadline. Cocu laat weten achter het standpunt van technisch directeur Marcel Brands te staan. "Een eventuele aankoop moet wel echt een directe versterking zijn. We gaan niet kopen om het kopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl