Militairen van de Keniaanse vredesmacht rouwen om hun omgekomen collega's, bij een vergelijkbare aanslag een jaar geleden AFP

Al-Shabaab heeft in Somalië een legerbasis van een vredesmacht van Kenia aangevallen. Volgens de terreurgroep zijn er meer dan vijftig militairen gedood, maar Kenia ontkent dat. Volgens hen zijn er juist een twintigtal terroristen gedood.

Twee zelfmoordterroristen ramden de omheining van de basis met een auto. Daarna namen andere militanten de controle over de basis over. Tegen persbureau Reuters zei een woordvoerder van al-Shabaab dat ze de militairen die vluchtten achtervolgden. Het is niet duidelijk wie nu de controle heeft over de legerbasis. 

Vorig jaar

Ongeveer een jaar geleden was er een vergelijkbare aanslag op een legerbasis met Keniaanse militairen. Al-Shabaab claimde toen honderd Kenianen te hebben gedood, maar de Keniaanse regering heeft nooit een officieel dodental naar buiten gebracht.

Al-Shabaab pleegt al jaren aanslagen in Somalië. De terreurgroep wil de macht in handen krijgen. Vredestroepen uit onder meer Kenia en Ethiopië proberen dat te voorkomen.

STER reclame