Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in de Tweede Kamer gaat naar het ministerie van Veiligheid en Justitie. ANP

VVD-minister Blok volgt zeer waarschijnlijk zijn afgetreden partijgenoot Van der Steur op. Haagse bronnen melden dat de kans hierop zeer groot is. Hij blijft mogelijk zijn huidige ministerschap voor Wonen en Rijksdienst erbij doen.

Vanavond wordt geen bevestiging verwacht van de opvolging. VVD-fractievoorzitter Zijlstra vindt het niet passend om dit onderwerp onmiddellijk na het vertrek van Van der Steur te bespreken.

Blok is vaker ingezet als plaatsvervanger. In de zomer van 2016 nam hij het werk over van de zieke minister Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Vertrek

Blok kent het ministerie van Veiligheid en Justitie uit de tijd dat hij er in maart 2015 ook al tijdelijk minister was. Toen nam hij de zaken waar na het vertrek van Van der Steurs voorganger Opstelten en diens staatssecretaris Teeven, die ook weg moesten naar aanleiding van de bonnetjesaffaire.

VVD'er Blok kwam in 1998 in de Tweede Kamer, waar hij verschillende parlementaire commissies voorzat. In 2010 was hij campagneleider en werd hij voorzitter van de VVD-fractie toen Mark Rutte premier werd.

STER reclame