ANP
NOS Nieuws

Schippers tegen verbod op naam 'schnitzel' voor vegaproducten

Minister Schippers voelt niets voor een verbod op het gebruik van 'vleesnamen' voor vegetarische producten. Op Kamervragen van de VVD antwoordt ze dat de regels voor de aanduiding van voedingsmiddelen adequaat zijn. Volgens haar heeft het kabinet niet gemerkt dat consumenten problemen ervaren met de namen van vleesloze producten.

Eind vorige maand zei de Duitse minister van Landbouw dat namen als vegetarische schnitzel en vega-curryworst verwarrend zijn en moeten worden verboden. Ook de VVD vindt zulke benamingen misleidend. De regeringspartij vindt het te vroeg voor een verbod in Nederland, maar pleitte er wel voor daar in Europees verband naar te kijken. Schippers is ook dat niet van plan.

Niet onduidelijk

De VVD-minister schrijft aan de Kamer dat het niet per definitie onduidelijk is als voor vleesloze producten termen worden gebruikt die voor vlees gebruikelijk zijn. De aanduidingen moeten wel helder zijn over de afwezigheid van vlees en over het gebruik van andere grondstoffen.

De minister benadrukt dat de Voedsel- en Warenautoriteit toeziet op naleving van de voorschriften en bij overtreding optreedt. Volgens haar zijn er verder genoeg mogelijkheden voor de betrokkenen om twijfelgevallen te kunnen bespreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl