Het Parkstad Limburg Stadion
NOS VoetbalAangepast

Roda JC komt deels in handen van Zwitserse investeerder

Roda JC komt deels in handen van de zakenman Aleksej Korotajev. Dat heeft de Limburgse club bekendgemaakt. De Zwitser neemt een minderheidsaandeel in de club en heeft inmiddels al geld overgemaakt naar Kerkrade. Het gaat om minstens een miljoen euro.

Korotajev wordt niet de eigenaar van de club. De Landgraafse ondernemer Frits Schrouff blijft de grootste aandeelhouder van Roda JC. Die kocht de club eind 2015 voor zo'n negen miljoen euro.

Roda heeft laten weten deze transferperiode nog in de spelersgroep te zullen investeren. Korotajev wil de Kerkraadse club naar een hoger niveau tillen. Daarvoor investeert hij ook in de jeugdopleiding.

Geen Wang-angst

Roda-directeur Wim Collard is niet bang voor taferelen zoals die ontstaan zijn bij ADO met de Chinees Wang. "We hebben deze man heel goed nagetrokken. Hij is bij ons gekomen via een Limburgse fiscaal jurist die werkzaam is in Dubai en Roda-supporter is. Hij heeft ook al geld overgemaakt. We zijn overtuigd van zijn goede intenties."

"Het is een echte voetbalman. Hij volgt de club nu via een livestream in Dubai. En ook hij ziet dat het niet goed gaat en heeft daarom fondsen ter beschikking gesteld voor versterking."

Onvindbaar

De nieuwe geldschieter was vandaag niet aanwezig en is ook nagenoeg onvindbaar op internet. Korotajev zal rond de thuiswedstrijd van Roda tegen Ajax (5 februari) zijn entree maken in Kerkrade en dan ook een persconferentie geven.

Roda begroet Zwitserse investeerder

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl