AFP
NOS NieuwsAangepast

Italië onderschept 8000 kilo cocaïne uit Colombia

Tijdens een grote antidrugsoperatie in het zuiden van Italië is 8000 kilo cocaïne onderschept. Er zijn 54 verdachten gearresteerd. De actie, waarbij 500 politiemensen zijn ingezet, begon vanmorgen vroeg in acht regio's, met Catanzaro in Calabrië als het centrum van de drugshandel.

De drugs kwamen uit Colombia. Ze zaten in containers op schepen die niet alleen havens in Zuid-Italië aandeden, maar ook die van Livorno en Genua en zelfs havens in Spanje en Groot-Brittannië. Ook is voor 8 miljoen euro aan spullen in beslag genomen.

Jarenlang voorbereid

De operatie is jarenlang voorbereid. Daarbij zijn onder meer telefoongesprekken afgeluisterd. Zo konden de drugstransporten worden gevolgd en relaties worden gelegd tussen de smokkelaars in Zuid-Amerika en Italië.

De verdachten komen uit Italië, Zuid-Amerika en Spanje. Bij de operatie zijn ook de Britse en Spaanse justitie betrokken.

In juni vorig jaar nam de Italiaanse politie 11.000 kilo cocaïne in beslag in een soortgelijke operatie. Toen werden 33 verdachten aangehouden, waarvan 22 in Colombia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl