Een meisje wordt door hulpverleners uit de resten van het hotel gehaald
NOS NieuwsAangepast

Nog vier mensen gered uit hotel Italië

Uit het door sneeuw bedolven hotel in Midden-Italië zijn vannacht nog eens vier mensen gered. Ook zijn er twee doden geborgen, wat het dodenaantal op vier brengt. Er worden nog steeds vijftien mensen vermist.

De vier horen bij een groep van tien mensen die gisteren werden gelokaliseerd. Daarvan konden eerder al vijf mensen worden gered; vier kinderen en een vrouw.

Hulpverleners hebben de hele nacht gezocht naar andere overlevenden. In het hotel waren zo'n 30 mensen toen het werd getroffen door de lawine. Twee daarvan werden al vrij snel gevonden, in een auto buiten het hotel.

Correspondent Rop Zoutberg zegt dat er nog altijd hoop is dat er nog meer overlevenden worden gevonden. "Het hotel werd al geëvacueerd toen de sneeuw naar beneden kwam. Daarom zaten deze mensen al bij elkaar. De hoop is dan ook dat er nog zo'n grote groep gevonden kan worden."

Het wonder van Farindola

In de Italiaanse media wordt de vondst van overlevenden al het wonder van Farindola genoemd. "Niemand had gedacht dat dit nog kon gebeuren. Als je ook beelden ziet van het gebied: volledig wit met alleen een paar kleine puntjes die uitsteken. Hulpverleners moeten door vijf meter keiharde sneeuw heen."

Het is gelukt een tunnel te graven naar de slachtoffers. Die zaten beschut en ze wisten een vuur te maken, waardoor ze er redelijk goed aan toe zijn. "Wel in shock natuurlijk, maar er is nog niemand ernstig onderkoeld naar buiten gekomen."

Bij de geredde mensen zaten heel kleine kinderen. De beelden van een 6-jarig meisje dat zegt haar lievelingskoekjes te willen, zijn al vele malen op de Italiaanse televisie herhaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl