Andy Murray
NOS SportAangepast

Murray geeft Querrey geen kans, Federer schittert

Andy Murray heeft op indrukwekkende wijze de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De nummer een van de wereld was met 6-4, 6-2, 6-4 te sterk voor de Amerikaan Sam Querrey, die vorig jaar op Wimbledon nog van Novak Djokovic won.

De Brit liep in zijn vorige wedstrijd een enkelblessure op, maar daar was niets van te merken. Hij bewoog goed en plaatste in de derde set op 4-4 zijn laatste break, nadat hij van links naar rechts over de baan was gestuurd door de Amerikaan.

In de eerste set brak Murray Querrey met een lob. Opmerkelijk, want de Amerikaan is 1.98 meter lang. Murray haalde in Melbourne vijf keer de finale, maar won er nog nooit.

Federer schittert tegen Berdych

De namen van Roger Federer en Tomas Berdych prijkten op het mooiste affiche van de derde ronde op de Australian Open. De toeschouwers in de Rod Laver Arena kregen echter geen kraker voorgeschoteld, want Federer liet de Tsjech kansloos: 6-2, 6-4, 6-4.

Berdych trof de Zwitser voor de 23ste keer en zal geloof in een zevende zege hebben gehad. Federer maakte immers zijn rentree na een half jaar blessureleed (knie) en de Zwitser had in de eerste twee ronden niet overtuigd. De Tsjech kwam bedrogen uit, want met aanvallend en secuur tennis stond de viervoudig toernooiwinnaar in een uur op 2-0 in sets. En ook in set drie gunde Federer hem geen enkel breakpoint.

Federer walst over Berdych heen

Nieuwe hoogtes laatbloeier Evans

Daniel Evans beleeft een uitstekend begin van het nieuwe jaar. De Engelsman haalde recentelijk in Sydney z'n eerste ATP-finale en vloerde eerder deze week in Melbourne al Marin Cilic (7).

Die zege werkte niet verlammend, want in de derde ronde versloeg hij ook Bernard Tomic (Aus, 27): 7-5, 7-6 (2), 7-6 (3). De 26-jarige Evans (ATP-67) schaarde zich voor het eerst onder de laatste zestien op een grandslamtoernooi.

Evans treft daarin Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman, twaalfde geplaatst en negen jaar geleden verliezend finalist, liet tegen Jack Sock (VS,23) zijn beste vorm zien. Tsonga stond maar een servicegame af en won met: 7-6 (4), 7-5, 6-7 (8), 6-3.

Stan Wawrinka

Wawrinka knokt zich langs Troicki

Stan Wawrinka moest een stuk dieper gaan om de vierde ronde te bereiken. De Zwitser zette Viktor Troicki met 3-6, 6-2, 6-2, 7-6 (7) aan de kant.

Wawrinka speelde een belabberde eerste set. Hij werd daarin drie keer gebroken en liet veertien onnodige fouten noteren. De kampioen van 2014 vond in het vervolg zijn ritme, won eenvoudig de tweede en derde set en leek ook zonder problemen de vierde te winnen.

In de slotfase van die set stokte de Zwitserse machine echter. Hij kon op 5-4 en 6-5 de wedstrijd uitserveren, maar werd gebroken. In de spannende tiebreak miste Troicki op 7-6 een setpunt, waarna Wawrinka z'n tweede matchpoint benutte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl