Getty Images

Terwijl LeBron James met zijn Cleveland Cavaliers op het veld stond tegen Phoenix Suns (118-103 zege) werd hij voor de dertiende keer gekozen als startende speler voor de NBA All Star-wedstrijd. Daarin nemen de beste spelers van de Eastern en de Western Conference het tegen elkaar op.

Met 1.893.751 miljoen stemmen is James de populairste speler uit het oosten bij de fans, spelers en media. De stemmen van de fans tellen dubbel. Stephen Curry van Golden State Warriors kreeg in het westen de meeste stemmen: 1.848.121.

Opvallende afwezige bij de startende All Stars is Russell Westbrook. De guard van Oklahoma City Thunder, die dit seizoen bijna dagelijks een triple-double laat noteren en mee zal dingen naar de titel van meest waardevolle speler, kreeg niet genoeg stemmen van de fans.

Stephen Curry (Golden State Warriors) en James Harden (Houston Rockets) bleven Westbrook voor in de verkiezing en zullen starten voor de Western Conference.

Startende spelers NBA All Star Game

Eastern ConferenceWestern Conference
LeBron James (Cleveland)Stephen Curry (Golden State)
Kyrie Irving (Cleveland)Kevin Durant (Golden State)
DeMar DeRozan (Toronto)Anthony Davis (New Orléans)
Jimmy Butler (Chicago)James Harden (Houston)
Giannis Antetokounmpo (Milwaukee)Kawhi Leonard (San Antonio)

De resterende veertien spelers worden gekozen door de coaches in de NBA. Het All Star-weekend is van 17 tot en met 19 februari in New Orléans.

Het evenement zou aanvankelijk in Charlotte plaatsvinden, maar werd verplaatst vanwege ophef over een wet in de staat North Carolina die transgenders verplicht het toilet van hun oorspronkelijke geslacht te gebruiken.

Vliegende dunk

James zette zijn uitverkiezing kracht bij in de gewonnen thuiswedstrijd tegen de Suns. Hij liet 21 punten en 15 assists noteren, maar kreeg het publiek vooral op de banken met een vliegende dunk in het tweede kwart.

NBA-uitslagen donderdag

ThuisploegUitploegUitslag
Cleveland CavaliersPhoenix Suns118-103
Miami HeatDallas Mavericks99-95
New York KnicksWashington Wizards110-113
San Antonio SpursDenver Nuggets118-104
Los Angeles ClippersMinnesota Timberwolves101-104

STER reclame