Haandrikman met zijn prijs
NOS NieuwsAangepast

Gouden RadioRing 2016 voor Bert Haandrikman

Het radioprogramma Helemaal Haandrikman van Bert Haandrikman heeft de Gouden RadioRing 2016 gewonnen. Het programma was tot eind vorig jaar te horen op NPO Radio 2. De publieksprijs voor het beste radioprogramma werd uitgereikt tijdens het Radio Gala in Hilversum.

De andere kanshebbers waren Ekdom in de Ochtend van Gerard Ekdom en de Top 2000, allebei ook op NPO Radio 2. Winnaar Haandrikman zei dat hij diep ontroerd was. "Dit is echt fantastisch."

Helemaal Haandrikman maakte vorig jaar ook kans op de RadioRing, maar de prijs ging toen naar Blessings van Tim Hendriks op de christelijke Groot Nieuws Radio.

Gerard Ekdom werd voor de derde keer uitgeroepen tot beste radioman. De dj, die in 2015 overstapte van 3FM naar Radio 2, kreeg de Zilveren RadioSter Man. Eva Koreman won voor de eerste keer de Zilveren RadioSter Vrouw.

Oeuvreprijs

Naast de publieksprijzen werden ook de vakjuryprijzen uitgereikt, de Marconi Awards. Tineke de Nooij nam de Oeuvre Award in ontvangst. De 75-jarige De Nooij presenteert nog steeds de TinekeShow op NPO Radio 5.

De Marconi Award voor aanstormend talent ging naar Eva Cleven. Radio 538 gaf 100% NL en NPO Radio 2 het nakijken bij de prijs voor beste zender. De Sportzomer op NPO Radio 1 werd bekroond met de Marconi Impact Award.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl