Voormalig president Bush in 2012 Reuters

Oud-president George H.W. Bush (92) op intensive care

time icon Aangepast

Voormalig president George H.W. Bush (92) is overgebracht naar de intensive care van het Houston Methodist ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de familie had Bush sr. een longontsteking opgelopen en hebben artsen zijn luchtwegen weer vrijgemaakt. De toestand van de oud-president zou stabiel zijn.

Zijn vrouw Barbara (91) is uit voorzorg opgenomen in hetzelfde ziekenhuis. In een verklaring staat dat ze oververmoeid was en moest hoesten. Ze voelde zich al een paar weken niet goed.

George en Barbara Bush in 2012 Reuters

Ingreep

Bush sr. werd zondag opgenomen met ademhalingsproblemen. In het ziekenhuis raakte hij nog benauwder, waarna de artsen een ingreep hebben gedaan om zijn luchtwegen weer vrij te maken.

De woordvoerder van de familie heeft laten weten dat Bush ter observatie op de intensive care blijft. 

Bush sr. heeft al langer problemen met zijn gezondheid. Hij heeft de ziekte van Parkinson en zit in een rolstoel. In december werd Bush ook al opgenomen in het ziekenhuis met ademhalingsmoeilijkheden.

Huwelijk van 72 jaar

Bush en zijn vrouw Barbara waren op 6 januari 72 jaar getrouwd. Ze zijn de ouders van oud-president George W. Bush en de voormalige Republikeinse presidentskandidaat Jeb Bush.

George Herbert Walker Bush was de 41ste president van de Verenigde Staten. Hij is de oudste, nog levende oud-president. Bush sr. was vicepresident onder Ronald Reagan. In 1988 werd hij gekozen tot president. Hij verloor de verkiezingen daarna van de Democraat Bill Clinton.

STER Reclame