RTV Utrecht / politie

Tientallen politieagenten zijn op zoek naar een meisje van 13 uit Driebergen. Ze is gistermiddag na school niet thuisgekomen.

Afgelopen nacht werd er in het bos bij station Driebergen-Zeist een tas gevonden. Waarschijnlijk is die van het meisje. Aan de rand van het bos werd ook haar fiets gevonden.

Er wordt nog altijd in het gebied gezocht naar het meisje, dat Ikram heet. Behalve agenten en de mobiele eenheid, zijn ook mariniers, de Forensische Opsporing en honden betrokken bij de zoekactie. Een aantal politiemensen zoekt te paard; hoger gezeten hebben de agenten een beter overzicht. De omgeving wordt ook afgezocht met een helikopter.

Zoekactie naar vermist meisje in Driebergen

Volgens de politie wordt er altijd groot ingezet bij de vermissing van een kind. "Maar de omvang van de zoekactie heeft ook met het gebied te maken. In het bos zetten we vaak allerlei specialistische teams in die ons helpen." Zo zijn er speciale teams die bijvoorbeeld sporenonderzoek doen. "In een bos kun je ook niet erg ver kijken. Daarom zijn er bij het zoeken ook meer mensen nodig."

De politie is ook langs geweest op de school van Ikram. Volgens een woordvoerder gebeurt dat standaard bij zo'n onderzoek. "Misschien hebben haar leraren of klasgenoten wel wat gehoord over waar ze heen zou gaan."

De woordvoerder benadrukt dat de politie echt geen idee heeft waar het meisje is. "We houden met alle scenario's rekening."

STER reclame