Ruiz kopt Twente langs Feyenoord

Aangepast

FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op de valreep met 2-1 gewonnen. Invaller Bryan Ruiz scoorde in blessuretijd.

Feyenoord verstopte zich niet en kreeg in het eerste kwartier al drie kansjes.

Twente richtte zich daarna op en kreeg kansen via Theo Janssen, Roberto Rosales, die een prachtige boogbal produceerde, en Douglas. Doelman Nikolay Michailov hield aan de overkant Luc Castaignos van de 0-1 af.

Feyenoord op voorsprong

Vlak na rust stond het opeens toch 0-1; de mee opgekomen rechtsback Gill Swerts wilde voorzetten, maar zag de bal met een curve over Michailov in het doel ploffen.

Nadat Luigi Bruins en Georginio Wijnaldum kansen op 0-2 hadden gemist, herpakte FC Twente zich. Na de 1-1 van Wout Brama, waarbij doelman Erwin Mulder niet vrijuit ging, leek Feyenoord in ieder geval een punt te pakken, maar Ruiz bekroonde zijn rentree na een knieblessure met de winnende treffer.

Nieuw elan

"We hadden nog een wapen achter de hand", glimlachte Twente-trainer Michel Preud'homme na de moeizame zege, uiteraard doelend op de matchwinner. "Het was hem niet aan te zien dat hij ruim twee maanden niet had gevoetbald. Hij bracht bovendien nieuw elan en vertrouwen. Met Bryan keerde het geloof terug bij ons én het publiek."

Dat FC Twente na de 0-1 alsnog met 2-1 won, vond hij "toch wel verdiend. Feyenoord speelde goed en had een sterke organisatie staan. Wij echter hebben het spel gemaakt. En daarvoor zijn we beloond."

"Goed gespeeld en hard gewerkt"

"Het had gekund", sipte Feyenoord-trainer Mario Been na afloop. "Bij vlagen hebben we goed gespeeld én hard gewerkt. Met deze instelling gaan we de komende wedstrijden zeker punten halen. Dat kan niet anders."

"Met een beetje geluk kwamen we op voorsprong", erkende Been. "Maar daarna hebben we ook kansen op 2-0 gehad. In de slotfase gebeurt dan precies wat wij in deze moeilijke fase nou net niet kunnen gebruiken. Helaas. De teleurstelling was na afloop heel groot. Aan de andere kant merkte ik ook aan de jongens dat ze vertrouwen hebben gekregen."

"Geen wonderboy"

"Ik ben geen wonderboy", keek Ruiz terug op zijn heldenrol. "Ik heb gewoon mijn best gedaan. Misschien heb ik het elftal een beetje over de drempel kunnen helpen."

Een knieblessure hield de Costa Ricaan ruim twee maanden aan de kant. "Ik mocht vandaag van de dokter een kwartiertje spelen. Eigenlijk wilde ik langer, omdat we achter stonden, maar de club wilde geen risico nemen. Het is genoeg gebleken. Natuurlijk is het een droom om zo terug te komen. Dit verzin je niet."

Volgende week wacht FC Twente een uitduel met FC Utrecht. "Ik weet niet hoe lang ik dan kan spelen. We bekijken het van dag tot dag. Eerst maar eens afwachten hoe mijn knie op deze inspanning reageert. Voorlopig voelt alles goed aan. Ik ben optimistisch."

STER Reclame