Groningen wint noordelijke derby

Aangepast

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft FC Groningen in de 'Derby van het Noorden' overtuigend met 4-1 bij sc Heerenveen gewonnen.

Een zelfverzekerd Groningen leidde bij rust met 2-0 door een kopbal van Jonas Ivens en een uithaal van de aan de buitenspel ontsnapte Tim Matavz.

De lat voorkwam kort na de rust succes voor Dusan Tadic, maar de Serviër gooide het duel later wel op slot: zijn vrije trap zeilde over iedereen heen in het doel.

De 3-1 van Filip Djuricic, die bij zijn schot half weggleed, was de opmaat voor een betere periode van Heerenveen, waarin invaller Bas Dost, die nog altijd hoopt op een tussentijdse overgang naar Ajax, de paal raakte. Na de rode kaart van Arnold Kruiswijk voor het neerhalen van de doorgebroken Matavz was het met het Friese verzet echter gedaan. In de extra tijd bepaalde Tadic de eindstand.

Pijn

De dikke nederlaag voor eigen publiek kwam hard aan in het Friese kamp. "Dit verlies doet pijn, bekende Heerenveen-coach Ron Jans. "We hebben niet als een team gespeeld. Sommige spelers speelden verstoppertje, durfden de bal niet te vragen."

"Ik ben trots dat ik trainer van Heerenveen ben, maar er zijn een aantal spelers die meer aan zichzelf denken, terwijl ze meer aan het team en de club moeten geven." Namen wilde hij niet noemen.

STER Reclame