Milos Raonic
NOS SportAangepast

Krajicek ziet pupil Raonic de opdracht goed uitvoeren

Milos Raonic heeft bij de Australian Open zijn eerste ATP-wedstrijd met coach Richard Krajicek in de spelersbox gewonnen. De Canadese halvefinalist van vorig jaar versloeg Dustin Brown met 6-3, 6-4, 6-2.

Raonic bereikte twee weken geleden in Brisbane de kwartfinales, maar daar was Krajicek nog niet van de partij. Tegen Brown kwam de nummer drie van de wereld geen moment in gevaar. Met achttien aces stond hij geen break toe en in opdracht van Krajicek kwam hij veelvuldig naar het net. Daar won Raonic 73 procent van de netpunten.

Krajicek nam in het team van Raonic de plek in van Carlos Moya, die nu een van de coaches is van Rafael Nadal. Ook de Spanjaard plaatste zich in drie sets voor de tweede ronde. Hij won met 6-3, 6-4, 6-4 van de Duitser Florian Mayer.

Vorig jaar verloor Nadal in de eerste ronde, maar met in totaal 39 winners kwam hij dit keer wel goed uit de startblokken. Naast zijn groundstrokes kon de kampioen van 2009 ook leunen op zijn service. Hij kreeg geen breakpoint tegen en won zelfs op zijn tweede opslag 83 procent van de punten.

Rafael Nadal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl