Scheepsbouwers aan het werk op een scheepswerf NOS

De FIOD, de opsporingsdienst van de belasting, heeft afgelopen vrijdag een inval gedaan bij Damen Shipyards in Gorinchem. Volgens het functioneel parket heeft die inval te maken met een onderzoek naar buitenlandse corruptie. 

De scheepswerf wordt verdacht van het betalen van steekpenningen. Bij de inval is het pand doorzocht en is administratie meegenomen. Meer details kon een woordvoerder van het functioneel parket niet geven, omdat het onderzoek nog in volle gang is. 

In een schriftelijke reactie zegt Damen Shipyards dat het bedrijf meewerkt met de FIOD en niet bekend is met de aard van het onderzoek. 

Tip

De website van zakenblad Quote meldt naar aanleiding van een tip dat het personeel vanochtend is ingelicht. In verband met het onderzoek zou de boekhouding onbereikbaar zijn gemaakt. 

Damen is de grootste scheepsbouwer van Nederland met meer dan dertig vestigingen in binnen- en buitenland. Wereldwijd werken er 9000 mensen. De laatste jaren had het bedrijf een jaaromzet van zo'n 2 miljard euro. 

STER reclame