Docent pleegt zelfmoord op school in Den Bosch

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Het is een treurige dag'

Op een middelbare school in Den Bosch heeft een docent zelfmoord gepleegd door van het gebouw te springen. "Het heeft een enorme impact op school, op leerlingen, op ouders en op de naasten van onze collega", zegt rector Schoemaker.

Ze roemt de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. Er is snel een bijeenkomst georganiseerd voor leerlingen en docenten en het was "goed om te zien hoe die elkaar steunen".

Leraar wiskunde

Maarten van den Hoven van Omroep Brabant was bij het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Hij vertelde op NPO Radio 1 dat verschillende leerlingen tegen hem hebben gezegd dat het gaat om een leraar wiskunde. 

Ze omschreven hem als een behulpzame, betrouwbare en aardige man met humor. De rector wil over de leraar en de mogelijke aanleiding om zelfmoord te plegen geen mededelingen doen.

Heb jij hulp nodig?

Dan kun je contact opnemen met Stichting 113Online via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113online.nl. Of bel de Kindertelefoon via 0800 0432 of gebruik de chatfunctie op kindertelefoon.nl

Ook wil ze niet bevestigen dat de zelfmoord door enkele leerlingen is gezien, zoals de politie zegt. Volgens Van den Hoven is dat goed mogelijk, omdat een deel van de ramen van de klaslokalen in het drie verdiepingen hoge gebouw uitkijkt op de plaats waar de man gesprongen is. 

NOS-verslaggever Kees van Dam hoorde van bovenbouwleerlingen dat vooral leerlingen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar hebben gezien dat de man van het gebouw sprong.

De school is gedeeltelijk afgesloten. Leerlingen zijn opgevangen en hebben de keuze gekregen om naar huis te gaan of om in de klas te blijven.

Ouders

Veel ouders zijn naar school gekomen om hun kinderen op te halen en op te vangen. Ook kunnen leerlingen en docenten terecht bij medewerkers van Slachtofferhulp. Dinsdag worden de lessen hervat. "We proberen zo snel mogelijk het normale ritme te hervatten", zegt Schoemaker.

Het Stedelijk Gymnasium heeft ongeveer 815 leerlingen. 

Politie Den Bosch eo
@PolitieOBN
Vanmorgen persoon van middelbare school gesprongen #Mercatorplein #DenBosch. Politie gaat uit van zelfdoding. Leerlingen worden opgevangen.
2 jaar geleden

STER Reclame