Meesterknecht én 'Monument Man' Poels vaker kopman bij Sky

Wout Poels: meesterknecht, 'Monument Man' én kopman

Samen met drievoudig Tourwinnaar Chris Froome strijden voor de gele trui is "speciaal" en het winnen van Luik-Bastenaken-Luik ook, maar Wout Poels wil in 2017 nog meer. De 29-jarige renner wil vaker kopman zijn bij zijn ploeg Sky. Die kans gaat hij dit jaar ook krijgen, maar nog niet in een grote ronde. 

"Dit seizoen gaat er een klein beetje anders uitzien dan het vorige. Ik mag iets vaker voor mijn eigen kans gaan", vertelt Poels tijdens het trainingskamp van Sky op Mallorca. 

De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik mag in Parijs-Nice als kopman starten, en misschien ook in de Ronde van Zwitserland. Dat heeft hij vorig seizoen zelf afgedwongen, denkt hij. "En ik denk dat de ploeg er ook wel vertrouwen in heeft."

Dat bevestigt Dave Brailsford, de manager van Team Sky. "Wout is een belangrijk lid van de ploeg. Hij heeft zijn plaats veroverd. Het wordt een interessant seizoen voor hem. Hij heeft het heel goed gedaan in de Tour. Nu zou ik graag zien dat Wout dat vasthoudt en zich ook verder ontwikkelt. Hij krijgt dit seizoen zeker kansen en die verdient hij ook", aldus Poels' baas.

Wout moet alleen nog leren hoe hij ook de grote rondes kan winnen.

Dave Brailsford, manager van Team Sky

"Je hebt in onze ploeg renners die kunnen winnen, renners die anderen helpen om te winnen en renners die leren om te winnen", legt Brailsford uit. "Wout kan de grote wedstrijden winnen. Hij moet alleen nog leren hoe hij ook de grote rondes kan winnen."

Eigen succes

Het kopmanschap in een grote ronde zit er dit seizoen nog niet in voor Poels. De afgelopen twee jaar was hij goud waard voor Chris Froome in de Tour de France en normaal gesproken gaat hij de Brit ook in 2017 weer bijstaan. "Daar haal ik ook wel veel voldoening uit. Maar het mooiste is toch om je eigen succes bij elkaar te fietsen."

1/3De dag dat Poels een 'Monument Man' werd
2/3De Tour van Wout Poels op muziek
3/3Froome bedankt Poels en zijn andere ploeggenoten