NOS VoetbalAangepast

Ødegaard onder de indruk van warm onthaal

Ødegaard onder de indruk van warm onthaal

Hij hoefde de bal maar één keer aan te raken, maar toch gaf het Heerenveen-publiek in de 89ste minuut in het duel met ADO Den Haag Martin Ødegaard een ovationeel applaus. Het toptalent van Real Madrid maakte zaterdagavond zijn debuut voor de Friezen en werd meteen hartelijk ontvangen.

"Dat had ik niet verwacht, een mooi gebaar van de fans", reageerde de 18-jarige Noor nuchter. Ødegaard werd onlangs voor 1,5 seizoen gehuurd van de Spaanse grootmacht en er wordt veel van hem verwacht. Een situatie waar hij koeltjes mee omgaat.

"De verwachtingen zijn altijd hoog in het voetbal, maar ik probeer mij gewoon te concentreren op m'n spel. Tot nu toe gaat mij dat goed af hier in Heerenveen. Ik heb het naar m'n zin en kijk uit naar meer speelminuten."

Streppel: willen Ødegaard graag rustig brengen

Streppel: laat Ødegaard met rust

De aandacht voor de jongeling is groot, zo rukten er meerdere Noorse tv-ploegen uit om zijn debuut in het Abe Lenstra-stadion vast te leggen. Des te meer reden voor coach Jurgen Streppel om voorzichtig om te springen met zijn nieuwste aanwinst.

"Ik heb tegen de Noorse pers gezegd dat hij wat tijd moet krijgen. Hij is pas achttien jaar, laat hem met rust en laat hem lekker voetballen. We willen hem rustig brengen. En hoe hij ermee omgaat verdient een groot compliment."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl