Marc Dutroux op archiefbeeld
NOS NieuwsAangepast

'Walgelijke' Marc Dutroux eist knipbeurt

Kindermoordenaar Marc Dutroux wil eindelijk weer eens naar de kapper. Hij is al maanden niet meer geknipt, omdat er geen schaar in zijn buurt mag komen.

De problemen begonnen enkele maanden geleden toen de kapper van de gevangenis in Nijvel werd wegbezuinigd. Sindsdien knippen de gevangenen elkaars haar, maar dat is geen oplossing voor Dutroux, die in afzondering zit. Hij mag ook niet zelf knippen, omdat bewakers hem niet met een schaar vertrouwen.

Op een recente foto van Dutroux is te zien dat hij een verwilderde haardos heeft. Volgens zijn advocaat reiken zijn haren tot zijn navel. "Het ziet er echt walgelijk uit. Hij doet zijn best om zijn hygiëne zo goed mogelijk te verzorgen, maar nu begint hij toch te klagen", zegt Dutroux' advocaat Bruno Dayez in een Belgische krant.

In december heeft Dayez de gevangenisdirectie om een oplossing gevraagd. Er kwam echter geen antwoord, ook niet na twee brieven. Als antwoord uitblijft, is hij van plan de staat de dagen.

"Dutroux heeft het recht om op dezelfde manier behandeld te worden als de anderen", vindt Dayez. "Een gevangene is een gevangene."

Dayez stelt voor om Dutroux onder toezicht van een cipier te laten knippen. Daarnaast wil hij nog enkele andere zaken bespreekbaar maken, zoals een opleiding voor zijn cliënt en soepelere regels voor brief- en telefoonverkeer.

"Persoonlijk snap ik ook niet dat hij nog altijd in isolement wordt gehouden, dat regime is speciaal gecreëerd voor terroristen. Maar daar klaagt hij niet over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl