Sharleyne Remouchamps Zembla

'Onderzoek dodelijke val Sharleyne (8) moet doorgaan'

time icon

Het onderzoek naar de dood van de 8-jarige Sharleyne uit Hoogeveen mag niet door het Openbaar Ministerie worden gesloten zolang er nog vragen zijn, zegt forensisch patholoog Frank van de Goot. Het meisje werd in juni 2015 dood gevonden op de stoep van haar flat. Ze was van de tiende verdieping gevallen. Het is nooit duidelijk geworden wat er precies is gebeurd.

Van de Goot wil dat voor nabestaanden achterhalen. Hij maakte een reconstructie van de val van het meisje. Dat is gedaan om meerdere scenario's in beeld te brengen, meldt RTV Drenthe. Een daarvan is de mogelijkheid dat het meisje van de flat is gegooid. "We gaan er niet van uit dat die optie het meest waarschijnlijk is. Het is alleen duidelijk dat ze ten val is gekomen", zei hij vanmorgen bij Radio Drenthe.

Er is meer onderzoek nodig om uiteindelijk vast te kunnen stellen waardoor het 8-jarige meisje is gevallen, vindt hij. De advocaat van de vader van Sharleyne heeft hiervoor eerder een verzoek ingediend bij het gerechtshof. "Dat het OM geen bewijs heeft in de zaak is te kort door de bocht. Als je het onderzoek vergelijkt met andere misdrijven, vind ik dat er te weinig tijd is besteed aan de zaak."

De reconstructie van de val van Sharleyne is vanavond om 22.20 uur te zien op NPO 3 in het programma Doden liegen niet.

Dit is een artikel van

STER Reclame