De Arabische nieuwszender al-Jazeera is niet langer welkom in Egypte. De zender doet al dagenlang onafgebroken verslag van de demonstraties in het Noord-Afrikaanse land.

De regering van president Hosni Mubarak eist dat al-Jazeera zijn activiteiten staakt. De vergunningen van de journalisten zijn ingetrokken en hun perskaarten zijn ongeldig verklaard. Het kantoor van al-Jazeera in Caïro is gesloten.

De autoriteiten hebben de zender inmiddels van de buis gehaald. De Engelse versie van al-Jazeera is in Egypte nog wel te ontvangen via de satelliet.

Een van de correspondenten van de nieuwszender heeft via Twitter laten weten dat er ondanks het verbod gewoon wordt doorgegaan met het verslaan van de onrust in het land.

Speciale vluchten

Het lijkt erop dat er in de verschillende steden meer militairen op de been zijn. Voor het eerst zijn er ook militairen in de toeristische badplaats Sjarm-el-sjeik, hoewel daar tot nu toe geen ongeregeldheden zijn geweest.

De Amerikaanse ambassade in Caïro heeft alle Amerikanen in het land opgeroepen Egypte zo snel mogelijk te verlaten. Vanaf morgen worden hiervoor speciale vluchten uitgevoerd. Ook vanuit Turkije, Duitsland en India vertrekken speciale vluchten om mensen op te halen. De KLM zet vanaf morgen grotere vliegtuigen in, om meer mensen mee te kunnen nemen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt mensen af om naar Egypte te reizen. Ook Australië en Japan adviseren hun burgers om het land te ontwijken.

STER reclame