Mercedes ziet nu ook technische baas vertrekken

Paddy Lowe EPA

Na het stoppen van wereldkampioen Nico Rosberg is het Formule 1-team van Mercedes weer een belangrijke pion kwijtgeraakt. Het gaat om Paddy Lowe, de technische baas. Hij wordt in verband gebracht met Williams.

Mercedes laat weten dat Lowe contractueel gezien de komende periode niet mag overstappen naar een concurrent. Hoelang die periode is, vermeldt het team niet.

Lowe kwam in 2013 bij Mercedes en speelde een sleutelrol in de dominantie van het Duitse team in de Formule 1, met coureurs als Rosberg en Lewis Hamilton. Zijn contract zou in mei aflopen en hij stelt toe te zijn aan "een nieuwe uitdaging".

Bij Mercedes moest Lowe alleen teambaas Toto Wolff nog voor zich dulden. "We hebben het talent in huis om ons succes van de afgelopen jaren te continueren", liet Wolff weten.

Bijzondere deal?

Diverse media melden dat Lowe deel uitmaakt van een deal om coureur Valtteri Bottas van Williams naar Mercedes te laten overstappen. DeĀ Fin zou daar de plek van Rosberg kunnen opvullen en Lowe zou teambaas kunnen worden bij Williams.