NOS Nieuws

Arrestaties voor tientallen misdrijven Zuid-Limburg

De politie in Zuid-Limburg heeft veertien arrestaties verricht in een onderzoek naar tientallen misdrijven. Die werden voornamelijk vorig jaar gepleegd in Limburg en over de grens in Duitsland en België. Het ging om autodiefstal, inbraak, ramkraken, heling en witwassen.

Er zijn achttien panden doorzocht in Heerlen en omgeving, waar de verdachten wonen. Ze kennen elkaar en hebben de misdrijven in wisselende samenstellingen gepleegd. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De politie ging tot actie over na een langlopend onderzoek naar de misdrijven. Bij de huiszoekingen zijn vuurwapens, twee kilo harddrugs, geld, een gestolen auto en gestolen auto-onderdelen in beslag genomen.

Stormram

Een van de ramkraken werd in oktober gepleegd op een juwelier in Brunssum. De deur werd met een stormram vernield. Er werd dankzij de beveiliging van de zaak niets buitgemaakt. De vluchtauto verongelukte tijdens een achtervolging. De verdachten wisten te ontkomen.

De arrestanten worden ook verdacht van ramkraken op een kleding- en schoenenwinkel in Meerssen en een boekhandel in Landgraaf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl