NOS WielrennenAangepast

Westra zaait verwarring over eigen wielertoekomst

Met een emotioneel bericht op Facebook heeft Lieuwe Westra voor verwarring gezorgd omtrent zijn eigen wielertoekomst. De 34-jarige Westra kondigde in het bericht zondagavond zijn afscheid aan, maar de mededeling werd vervolgens weer verwijderd.

Het inmiddels verwijderde bericht van Lieuwe Westra op Facebook

Westra sprak in zijn korte tekst over zijn voormalig zwager en zijn oud-zaakwaarnemer. Hij heeft met beiden een zakelijk conflict, resulterend in zittingen voor de rechtbank. Westra schreef het door hen niet meer op te kunnen brengen en tijd te zoeken om de zaken op te lossen.

Na het lezen van het bericht zocht de sportafdeling van de NOS, net als Omrop Fryslân, zondagavond contact met de Friese wielrenner. Waar hij eerst aan Omrop Fryslân liet weten dat het bericht klopte, liet hij vervolgens aan de NOS weten dat het bericht onjuist was. In een uiterst korte mail die via een medewerkster van de website van Lieuwe Westra aan de NOS werd gericht, wordt gezegd dat het nieuws dat Westra stopt wel klopt.

Onbereikbaar

Met die wetenschap is er vandaag opnieuw geprobeerd in contact te komen met Westra. Tevergeefs. Ook personen rondom de Fries zijn niet bereikbaar. Zijn Belgische ploeg Wanty-Groupe Gobert, waar hij in november voor drie jaar tekende, kwam wel aan de lijn.

Een woordvoerder liet weten op het moment niets te kunnen bevestigen van Westra's afscheid. Ook de ploegleiding probeert momenteel met de renner in gesprek te komen. De ploegleiding toont zich erg verrast en hoopt later vandaag meer informatie te verschaffen.

Lieuwe Westra

In de put

Westra is een renner met een verhaal. De afgelopen drie jaar koerste hij in Kazachse dienst bij Astana en won hij etappes in Catalonië en de Dauphiné. In 2014 was hij één van de knechten van Vincenzo Nibali tijdens de door de Italiaan gewonnen Tour de France.

Toch kwam hij in de put terecht, had last van depressies en dacht er in 2015 al eens aan om te stoppen met wielrennen. "Raar gezegd: ik was er gewoon helemaal klaar mee”, zei hij daarover deze zomer tegen de website Wielerflits.

Westra zei toen ook: "Dat zijn straffe uitspraken. Maar er is gewoon te veel gebeurd in één jaar tijd. Relatie op de schop, het alleen wonen in Monaco, veel van huis te zijn. Veel dingen om me heen zien gebeuren in de koers, valpartijen, mensen die nog steeds in coma liggen. Al die kleine dingen bij elkaar, kunnen dus ook mij kraken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl