Hoogerwerf verrast Knegt en Breeuwsma op NK shorttrack Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Niet Sjinkie Knegt of Daan Breeuwsma, maar Dylan Hoogerwerf is in Amsterdam nationaal kampioen shorttrack geworden. De 21-jarige Hagenaar, die nooit eerder het podium haalde, profiteerde optimaal van de malheur waarmee de twee grote favorieten werden geconfronteerd.

Knegt won de 1.500 meter en werd achter Breeuwsma en Hoogerwerf derde op de 500 meter, maar werd op de 1.000 meter onderuitgegleden door de gevallen Dennis Visser. De drievoudig kampioen kwam in de superfinale niet verder dan de derde plaats, nadat hij ook daar werd gehinderd door diezelfde Visser.

Breeuwsma leek na zijn zege op de 500 meter en tweede plaatsen op de 1.500 en de 1.000 meter op weg naar zijn eerste titel. Maar in de superfinale kwam hij ten val. Hoogerwerf won zowel de 1.000 meter als de superfinale, waarmee zijn eerste Nederlandse titel een feit was.

Teleurgestelde Knegt: komt allemaal goed in Turijn

Knegt was not amused over de afloop van zijn NK. "Ik dacht, ik hoef alleen nog de superfinale te winnen. Maar ik kan er weinig aan doen. Ik ben twee keer de baan uitgeroeid door dezelfde persoon", doelde hij op Visser.

Volgende week op de EK in Turijn belooft Knegt beterschap: "Natuurlijk ga ik voor de hoogste trede. En ik ga ervan uit dat het goed gaat komen."

Hoogerwerf kan het nog niet geloven

Een stuk vrolijker was de nieuwe Nederlandse kampioen. "Pas toen ik de 1.000 meter had gewonnen dacht ik: ik sta er nu wel heel goed voor. Ik geloof het nog niet helemaal, maar het begint nu langzaam binnen te komen. Het is echt fantastisch."

Breeuwsma baalt van ijsomstandigheden

STER reclame