Eerste NK beach zware bevalling voor Flier

Aangepast
Manon Nummerdor-Flier Orange Pictures

In juli afgelopen jaar kwam Milou Nummerdor-Flier ter wereld. Dochter van het bekendste volleybalkoppel van Nederland. De verwachting dat moeder Manon Flier en vader Reinder Nummerdor het volleren prompt vaarwel zouden zeggen, bleek echter onjuist. Nog geen half jaar later rent en springt Flier alweer achter een bal aan. In het zand, welteverstaan.

"Ik vind het wel pittig", zegt de 32-jarige oud-zaalvolleybalster met de blos op de wangen. Haar eerste toernooi, samen met Marleen van Iersel, is gelijk het Nederlands kampioenschap indoor.

"Gisteravond hebben we de eerste wedstrijd gespeeld, een driesetter, en dat was wel met meer intensiteit dan tijdens trainingen. Het is ook niet zo dat je kan herstellen, want de volgende dag ga je alweer verder. Je speelt meteen drie potjes." Kortom, de rentree in de volleybalsport is pittig. Maar: "Ik wil wel meteen alles winnen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Flier dartelt alweer achter een volleybal aan. In het zand

Dat laatste lukte niet. Het duo strandde zaterdag in de kwartfinales. "Ik was er ook weer niet met heel veel verwachtingen ingegaan. Zag het meer als een mooie gelegenheid om wedstrijden te spelen, ritme op te doen en te kijken waar we staan."

Nu manlief Reinder langs de kant staat toe te kijken, met Milou in de kinderwagen ernaast, en Flier met haar blote voeten in het zand staat, luidt de vraag of zij nu op haar beurt de ambitie heeft om naar de Spelen te gaan. Net zoals Nummerdor in 2016 nog één keer alles zette op die ontbrekende olympische medaille. "Ik ben pas net terug van mijn zwangerschap. We zijn pas een maand bezig. Ik heb nog wel wat bij te leren", tempert ze die ambitie nog enigszins. 

Flier kent inmiddels wel de verschillen met haar oude stiel in de zaal. "Je moet je meer verplaatsen en het duurt iets langer voordat je van a naar b komt. Soms verstap je je. Bovendien moet je een andere sprongtechniek toepassen. Daar hebben we nog niet op getraind."

Flier/Van Iersel Orange Pictures

Het beviel Flier echter wel. "Het voelt als opnieuw beginnen. Als die vijftienjarige Manon die in de zaal mocht meedoen met de toppers. Ze willen me allemaal uittesten, dus ik kreeg veel ballen vandaag. Ik moet veel passen, dat ben ik natuurlijk niet gewend in de zaal. Ik heb nog een hele weg te gaan om mezelf te verbeteren, maar ik vind de combinatie moeder en beachvolleybal wel leuk."

Flier bevestigde ook nog eens dat Nummerdor een goede vader blijkt te zijn. Dus staat Flier/Van Iersel, zoals het koppel wenst te heten ("als we onze volledige namen gebruiken, lijkt het alsof we met z'n vieren aan het spelen zijn"), niets in de weg richting het volgende toernooi.

STER Reclame