Podcast: het beste uit het Oog

Oog-presentator Eric Corton nam afgelopen week afscheid ANP / NOS

Deze week nam Eric Corton na bijna twee jaar als presentator afscheid van het Oog. Hij sprak op zijn laatste avond met muzikant Douwe Bob, die een solo-versie van zijn Jacob's Song speelde.

Het afscheid van Corton was niet het enige vertrek waar deze week bij is stilgestaan. Hoogleraar economie van de kunst en cultuur Arjo Klamer keek terug op de economische prestaties van de vertrekkende president Obama, die hij aan Harvard leerde kennen.

Sterren- en natuurkundige Frans Snik en Herman van der Zandt bekeken samen wat er voor het jaar 2017 in de sterren besloten ligt. Volgens het aankomende lid van De Jonge Akademie van de KNAW is het een kwestie van tijd voordat er buitenaards leven ontdekt wordt.

Oud-presentator John Jansen van Galen boog zich in zijn maandelijkse poëzierubriek deze week over poëzie in de openbare ruimte. 

Het beste uit het Oog

Met deze week: het afscheid van Oog-presentator Eric Corton, het economische beleid van vertrekkend president Obama en de 2017 als jaar waarin mogelijk buitenaards leven wordt ontdekt.

Hoe vind je de podcast Het Beste uit Het Oog?

Elke week zijn de beste gesprekken uit de uitzendingen van de afgelopen week terug te luisteren in de podcast.

iPad of iPhone

Heb je een iPhone of een iPad? Dan heb je standaard een podcast-app op je apparaat. Zoek in deze app naar “Het Beste uit Het Oog”. Abonneer je op de podcast en elke aflevering wordt automatisch toegevoegd.

Of ga naar je iTunes, zoek bij podcast naar Het Beste uit Het Oog. Als je je abonneert, krijg je automatisch elke week een melding bij een nieuwe aflevering.

Android

Heb je een Android-telefoon? Dan heb je geen standaard podcast-app. Via Google Play kun je veel van dit soort apps vinden. Zoek op 'podcast' in het zoekscherm in Google Play. Zoek in de podcast-app op naam op “Het Beste uit Het Oog” voor de hoogtepunten van de week.

Als dit niet lukt, is de podcast te bereiken via de RSS-feed.

Soundcloud

De nieuwste aflevering van Het Beste uit Het Oog is ook elke zaterdag te vinden op Soundcloud