Haarlemse VVD'er stapt over naar PVV

Haarlemse VVD-politicus De Jong stapt over naar PVV VVD Haarlem

De fractievoorzitter van de VVD in Haarlem is overgestapt naar de PVV. Rob de Jong schrijft in een verklaring dat hij een plaats op de kieslijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart heeft geaccepteerd.

De Jong noemt het falende immigratiebeleid als reden voor zijn vertrek bij de liberalen, meldt de regionale omroep NH. "De zinloze overdracht van soevereiniteit aan de Europese Unie, maar bovenal het feit dat onze vrijheden steeds meer onder druk staan, hebben mij ertoe bewogen mijn koers te verleggen. Ik heb in de PVV een partij gevonden die meer recht doet aan mijn visie op Nederland", schrijft de politicus.

De Haarlemmer heeft zijn lidmaatschap opgezegd en verlaat de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door Wybren van Haga.

Verrast 

De VVD-fractie in Haarlem laat weten verrast te zijn door het vertrek van De Jong. Zeven jaar heeft hij zich voor de Haarlemse liberale partij ingezet. Hij heeft op de kieslijst van de PVV de 31e plaats gekregen.

Via Twitter bevestigt de VVD dat De Jong zijn lidmaatschap bij de partij heeft opgezegd, maar dat er mogelijk een andere reden is voor zijn vertrek. "Hij is te licht bevonden om voor de VVD mogelijk de Tweede Kamer in te gaan", schrijft Kees Berghuis, hoofd voorlichting van de VVD-Tweede Kamerfractie. De Jong bestrijdt dit. Hij zegt dat hij zich nooit heeft gekandideerd voor een VVD-Kamerlidmaatschap.