NOS VoetbalAangepast

Kuijt wil liever titel met Feyenoord dan miljoenen uit China

Kuijt wil liever titel met Feyenoord dan miljoenen uit China

De winterstop is vaak de tijd van het jaar voor voetballers om een keuze te maken. Blijf ik bij mijn club of vertrek ik? In het geval van Dirk Kuijt ligt dat net even anders. Blijft hij? Vertrekt hij? Of stopt hij helemaal met voetballen?

Zijn keuze heeft hij nog niet gemaakt, Kuijt zal namelijk net als vorig jaar het huidige seizoen afwachten voordat hij een knoop doorhakt. "In deze fase van mijn carrière ben ik echt niet meer bezig met het volgende seizoen en het eventuele contract dat voor mij klaar zou liggen."

Misschien is China een optie voor de 36-jarige Katwijker? Een land waar tegenwoordig het grote geld te verdienen valt, ook voor routiniers. "Dat is aantrekkelijk voor veel mensen en ook logisch gezien de financiële mogelijkheden daar. Ik heb zelf vorig jaar nog de kans gekregen om er te spelen, maar ik ben een uitdaging aangegaan met Feyenoord."

"Die heb ik met beide handen aangegrepen, we hebben de beker gewonnen en staan er nu halverwege de competitie goed voor. Dat wil ik samen met dit team goed af gaan maken."

Kuijt: misschien iets te vaak tweede geworden

Kleine prijzenkast

Want hoewel Kuijt een lange en indrukwekkende carrière heeft opgebouwd, puilt zijn prijzenkast niet uit. "Als je naar de laatste vijf jaar kijkt heb ik elk jaar een prijs gewonnen, maar ben ik misschien iets te vaak tweede geworden."

"Maar tweede plaatsen tellen niet, daarom heb ik nog steeds zoveel ambitie om hier bij Feyenoord te spelen. Iedereen weet dat het winnen van de competitie een grote hunkering is voor mij en heel Rotterdam, in feite het enige waarvoor ik ben gekomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl