Echte worstenbroodjes
NOS NieuwsAangepast

Ook VVD wil af van vega-worstenbroodje en vega-schnitzel

Fabrikanten van vleesvervangers mogen als het aan de VVD ligt niet de indruk wekken dat er vlees in hun producten zit. De VVD vindt benamingen als vegetarische worstenbroodjes, vegetarische schnitzels en vegetarische curryworst misleidend. "Als er worstenbroodje staat, moet er ook iets van worst in zitten", zegt VVD-Kamerlid Lodders.

De VVD reageert op het bericht dat de Duitse minister van Landbouw, Schmidt, en de Duitse bio-industrie af willen van 'vleesnamen' voor 100 procent vegetarische producten. Net als Schmidt wil de Nederlandse regeringspartij dat fabrikanten hun etiketten aanpassen.

Minister Schippers van Volksgezondheid moet met Nederlandse fabrikanten van dergelijke producten om tafel, zegt de VVD. Voor een verbod is het nog te vroeg, zegt Kamerlid Lodders. " Dat moet in Europees verband bekeken worden."

Vruchtendrankjes

Lodders heeft goede hoop op de inzet van de minister. Schippers praat al met producenten van vruchtendrankjes waar geen fruit in zit. Het VVD-Kamerlid benadrukt geen enkel bezwaar te hebben tegen vleesvervangers. "Maar geef het geen verwarrende naam."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl