Een beschadigde politiewagen in Vlissingen
NOS NieuwsAangepast

'Nieuwjaarsrellen Vlissingen waren voorbereid'

De rellen die rond Oud en Nieuw uitbraken in Vlissingen waren mogelijk gepland, zegt de politie. Rond de jaarwisseling stak een groep van zo'n 25 jongeren in de Zeeuwse stad auto's in brand. Ook bekogelden ze brandweermannen en agenten.

De onruststokers droegen bedekkende kleding en hadden vooraf de bewakingscamera's in de buurt vernield. Door deze voorbereidingen is het voor de politie lastig te achterhalen wie er betrokken waren bij de rellen.

Op nieuwjaarsnacht trokken de jongeren met capuchons en bandana's (hoofddoeken) op door de Bloemenbuurt in Vlissingen. Daar vernielden ze ook winkels en gooiden ze vuurwerk door brievenbussen.

Bange buurtbewoners

Er is nog niemand gearresteerd voor de vernielingen. De politie vermoedt dat buurtbewoners weten wie de vandalen zijn, maar dat ze bang zijn om de daders aan te wijzen. "We proberen meer informatie los te krijgen", laat een woordvoerder weten.

Tegen Omroep Zeeland zeggen bewoners van de Bloemenbuurt dat het gaat om een groep jongeren van Marokkaanse afkomst. Meer details wilden zij niet geven. Veel buurtbewoners durfden helemaal niet voor de camera te reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl