De gevoelstemperatuur was in Scheveningen -2 ANP

Ook dit jaar was de nieuwjaarsduik op het Scheveningse strand drukbezocht. 10.000 mensen renden klokslag 12.00 uur de Noordzee in, met weersomstandigheden die allerminst zacht waren; er stond veel wind, het regende en de gevoelstemperatuur lag onder de nul graden, schrijft Omroep West.

Al vroeg stond er een lange rij naar het strand. Mensen kwamen vroeg op het evenement af omdat 10.000 deelnemers de limiet was. Na de duik kregen de nieuwjaarsduikers traditioneel een kopje snert.

Volgens de regionale omroep raakten zeker ten minste twee mensen onderkoeld.

IJs

In Belfeld in Limburg werd de nieuwjaarsduik afgelast omdat het water daar bevroren is. De organisatie zegt dat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden, meldt 1Limburg.

De lokale brandweer kon niet helpen om het water ijsvrij te maken, omdat die een brand moest blussen in het nabijgelegen Venlo.

In heel Nederland waagden tienduizenden mensen de ijskoude duik op ruim honderd plekken. 

Na de oliebollen en de drank de zee in

De nieuwjaarsduik in Scheveningen is traditioneel de grootste, maar ook in Monster stormden enkele honderden mensen vandaag de zee in.

Nieuwjaarsduik in Monster

Terwijl Nederlanders de het water inrennen tijdens een van de traditionele nieuwjaarsduiken, duiken Romeinen echt van een brug in het ijskoude water van de Tiber. Ze springen of duiken van de 17 meter hoge Ponte Cavour in de ijskoude rivier. De traditie om in de Tiber te duiken is in 1946 ontstaan.

In Rome duiken ze van een brug

STER reclame