Oog-presentator Herman van der Zandt in studio Desmet voor het presentatorendebat
NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het oog

In de laatste Oog-podcast van 2016 veel aandacht voor het traditionele presentatorendebat, waarbij presentatoren onder leiding van Herman van der Zandt samen het jaar doornamen. Wilfried de Jong droeg speciaal voor het debat een column voor over nepnieuws. Zijn advies: geloof niet alles wat je hoort en ziet.

Lucella Carasso volgde de afgelopen zeven weken het journaal op de voet en kwam tot de conclusie dat minder dan een kwart van het nieuws positief was. Tijdens het debat brak ze haar lans voor goed nieuws. We zouden wat kunnen leren van de positiviteit van de goedgeluimde voetballer Nathan Rutjes, denkt Carasso.

Het Oog blikte ook vooruit op de Tweede Kamerverkiezingen van komend jaar. Deze week begon een serie over zwevende kiezers, waarbij jonge stemmers vertellen over hun twijfels en verwachtingen in de zoektocht naar de partij die hun stem krijgt.

Docent en rapper Gideon Everduim en Elsevier-columnist Syp Wynia deden dit jaar mee met de racisme-estafette van het Oog. Zij maakten vlak voor de jaarwisseling samen de balans op van de discussie over racisme in 2016.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl