Podcast: het beste uit het oog

Oog-presentator Herman van der Zandt in studio Desmet voor het presentatorendebat NOS

In de laatste Oog-podcast van 2016 veel aandacht voor het traditionele presentatorendebat, waarbij presentatoren onder leiding van Herman van der Zandt samen het jaar doornamen. Wilfried de Jong droeg speciaal voor het debat een column voor over nepnieuws. Zijn advies: geloof niet alles wat je hoort en ziet.

Lucella Carasso volgde de afgelopen zeven weken het journaal op de voet en kwam tot de conclusie dat minder dan een kwart van het nieuws positief was. Tijdens het debat brak ze haar lans voor goed nieuws. We zouden wat kunnen leren van de positiviteit van de goedgeluimde voetballer Nathan Rutjes, denkt Carasso.

Het Oog blikte ook vooruit op de Tweede Kamerverkiezingen van komend jaar. Deze week begon een serie over zwevende kiezers, waarbij jonge stemmers vertellen over hun twijfels en verwachtingen in de zoektocht naar de partij die hun stem krijgt.

Docent en rapper Gideon Everduim en Elsevier-columnist Syp Wynia deden dit jaar mee met de racisme-estafette van het Oog. Zij maakten vlak voor de jaarwisseling samen de balans op van de discussie over racisme in 2016.

Het beste uit het Oog

Met deze week: een column over nepnieuws van Wilfried de Jong, een pleidooi voor positiviteit van Lucella Carasso en een vooruitblik op de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar met zwevende kiezers.

Hoe vind je de podcast Het Beste uit het Oog?

Elke week zijn de beste gesprekken uit de uitzendingen van de afgelopen week terug te luisteren in de podcast.

iPad of iPhone

Heb je een iPhone of een iPad? Dan heb je standaard een podcast-app op je apparaat. Zoek in deze app naar 'Het Beste uit Het Oog'. Abonneer je op de podcast en elke aflevering wordt automatisch toegevoegd.

Of ga naar je iTunes, zoek bij podcast naar Het Beste uit het Oog. Als je je abonneert, krijg je automatisch elke week een melding bij een nieuwe aflevering.

Android

Heb je een Android-telefoon? Dan heb je geen standaard podcast-app. Via Google Play kun je veel van dit soort apps vinden. Zoek op 'podcast' in het zoekscherm in Google Play. Zoek in de podcast-app op naam op 'Het Beste uit Het Oog' voor de hoogtepunten van de week.

Als dit niet lukt, is de podcast te bereiken via de RSS-feed.

Soundcloud

De nieuwste aflevering van Het Beste uit het Oog is ook elke zaterdag te vinden op Soundcloud