EPA

Nog maar even en dan tellen we weer af naar het nieuwe jaar. Maar op heel veel plaatsen in de wereld is het al 2017. Zoals in Australië. Daar werd het nieuwe jaar verwelkomd met de traditionele vuurwerkshow in de haven van Sydney. Dat was rond 14.00 uur Nederlandse tijd.

Samoa beet het spits af. Om 11.00 uur Nederlandse tijd wensten ze elkaar daar fiafia tausaga fou. Ook een aantal kleinere eilanden in de Grote Oceaan leven sindsdien al in 2017. Een uur later was het ook in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington middernacht.

De volgende grote stad die het nieuwe jaar binnenstapte was Tokio, om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Na Tokio volgden steden als Peking en Hong Kong. Daar werd in de haven aan de rand van de stad vuurwerk de lucht ingeschoten. Rond 18.00 uur verwelkomde Thailand 2017. 

In Moskou is de jaarwisseling om 22.00 uur Nederlandse tijd. Delen van Rusland hebben dan al Oud en Nieuw gevierd, omdat verschillende delen van het land in een andere tijdzone vallen.

Morgen is als allerlaatste het Amerikaanse eiland Baker aan de beurt, een onbewoond atol in de Stille Oceaan. Daar is het pas om 13.00 uur Nederlandse tijd nieuwjaar.

Dit kaartje maakten we vorig jaar over de tijdzones: 

NOS / Lars Boogaard

STER reclame