Rijkswaterstaat

De A29 bij de Haringvlietbrug is urenlang afgesloten geweest na ongelukken door de mist en de gladheid. Bij kettingbotsingen waren veertien auto's betrokken, zegt de politie. Er zijn zeven gewonden, van wie er één naar een ziekenhuis is gebracht.

Volgens Rijkswaterstaat is de weg in beide richtingen weer vrij en wordt het verkeer hervat. In de richting van Rotterdam was de weg het langst dicht. Eerder op de ochtend ging de A29 in de richting van Bergen op Zoom weer open.

Voor de derde dag op rij waarschuwt het KNMI voor dichte mist met een zicht van minder dan 200 meter. De waarschuwing gold lang voor vrijwel het hele land, maar aan het einde van de ochtend alleen nog voor Noord-Holland.

Aanvriezende mist

Verder is in het hele land code geel afgegeven in verband met gladheid. Het KNMI meldt dat het vooral op lokale wegen glad kan zijn door aanvriezende mist en bevriezing van natte wegen. Vooral viaducten en bruggen worden hierdoor getroffen, doordat de weg niet opwarmt door warmere grond onder het wegdek.

Volgens de Verkeersinformatiedienst kan er niet preventief gestrooid worden, omdat er door de kerstvakantie onvoldoende verkeer is dat het strooizout in het wegdek kan rijden.

Gisteren waarschuwde het KNMI 's ochtends ook voor mist en gladheid. Het weer leidde echter niet tot grote problemen, mede doordat het vanwege de kerstvakantie rustiger op de weg is dan normaal.

Vertraging

Op Schiphol raakten gisteren tientallen vluchten vertraagd door het slechte zicht. Ook vandaag verwacht de luchthaven dat het vliegverkeer de hele dag hinder zal ondervinden van de mist.

STER reclame