1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Net niet: de bal op de paal van Lois Abbingh

Net niet: de bal op de paal van Lois Abbingh

Het verschil tussen een medaille op de Spelen en helemaal niets is soms niet meer dan een paar honderdsten of één bal op de paal. Vandaag in de serie 'net niet': Lois Abbingh.

"Toen ik de bal gooide, dacht ik echt dat hij erin zou gaan. Ik zag hem al gaan, maar toen ging het net op dat laatste stukje toch nog mis. Natuurlijk denk je 'wat als hij er wel in was gegaan?' Dan hadden we een verlenging gespeeld en ik weet niet hoe dat zou zijn afgelopen."

Nooit eerder haalden de Nederlandse handbalsters de Olympische Spelen. In Rio werd Brazilië verslagen in de kwartfinale, waarna Frankrijk de tegenstander was in de halve finale. Nederland stond 24-23 achter, toen Lois Abbingh de bal kreeg met nog maar een paar seconden te spelen.

"Ik keek op de klok en wist dat ik moest schieten, anders zou het te laat zijn. Iedereen besefte dat de droom van goud voorbij was. We waren dichtbij; het was een enorme klap voor iedereen."

"Het koste tijd om die klap te verwerken. We legden ons misschien te veel druk op na de tweede plaats op het WK. De verwachtingen waren hoog, ook bij onszelf. Als het dan toch niet loopt zoals je wil, is het heel moeilijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl