Lucasfilm

Carrie Fisher, de actrice die prinses Leia speelde in Star Wars, is op 60-jarige leeftijd overleden. Ze kreeg een paar dagen geleden een hartaanval op een vlucht van Londen naar Los Angeles. Sindsdien lag ze in het ziekenhuis. 

Fisher reisde de laatste tijd de wereld over om haar autobiografie The Princess Diarist te promoten. Ze onthult daarin dat ze tijdens de opnamen van de eerste Star Wars-film in 1977 een relatie had met haar tegenspeler Harrison Ford, die toen nog getrouwd was.

Knotje

Het karakter Leia Organa van Alderaan viel op door haar sexy kleding en aparte kapsel, met aan weerszijden van haar hoofd een knotje.

Door de eerste Star Wars-trilogie verwierf ze in de jaren 70 en 80 status als popicoon. Ze speelde nog in The Force Awakens, de zevende uit de reeks, die vorig jaar uitkwam. Daarin speelde ze generaal Leia.

Verslaving

Fisher groeide op in een showbizzgezin. Haar moeder was actrice en zangeres Debbie Reynolds en haar vader entertainer Eddie Fisher.

Carrie Fisher was getrouwd met onder anderen Paul Simon. Eerder schreef ze het boek Wishful Drinking over haar drank- en drugsverslaving. Daarover gaf ze ook een reeks lezingen. Op jonge leeftijd werd bij Fisher ook een bipolaire stoornis vastgesteld.

Later speelde ze ook veel gastrollen in Amerikaanse tv-series en acteerde ze in films als Shampoo, The Blues Brothers, When Harry met Sally en Hannah and her Sisters.

Mark Hamill, die in Star Wars Luke Skywalker speelt, de broer van Leia, reageerde geschokt.

STER reclame