Elizabeth Reuters

De Britse koningin Elizabeth is vandaag op Eerste Kerstdag niet naar de kerk gegaan. Ze heeft last van een flinke verkoudheid. Buckingham Palace zegt dat ze binnen blijft om te herstellen.

De kerstdienst op het landgoed Sandringham werd wel bijgewoond door prins Philip, de echtgenoot van de koningin, en door prins Charles, prins Harry en andere leden van de koninklijke familie.

Eigenlijk zou ze afgelopen woensdag met de trein naar Sandringham gaan, waar de familie traditioneel de kerstdagen doorbrengt, maar dat ging niet door. De 90-jarige vorstin reisde een dag later met een helikopter naar het landgoed ten noordoosten van Londen.

Stille toewijding

Prins William, de oudste zoon van prins Charles, en zijn gezin wonen op Sandringham, maar ze zijn er deze keer niet bij. Ze brengen de kerstdagen door bij de schoonfamilie van de prins. 

De kersttoespraak van de koningin is al opgenomen. Volgens de BBC zal ze onder meer zeggen dat ze kracht krijgt van gewone mensen die uitzonderlijke dingen doen. Ze doelt daarbij op vrijwilligers, buren en andere mensen die in stille toewijding voor andere mensen zorgen. De toespraak wordt vanmiddag uitgezonden.

STER reclame