Flickr / Coconino National Forest

De Amerikaanse politie heeft een gezin gered dat was gestrand in een bos in de buurt van de Grand Canyon. De auto van de familie kwam vast te zitten in de sneeuw. Een lokale sheriff noemt het een "kerstwonder". 

De vader, moeder en hun 10-jarige zoontje waren op weg naar de noordelijke rand van de Grand Canyon, in de staat Arizona. Toen de weg daarnaartoe gesloten bleek te zijn, namen ze een andere weg door het bos. 

"Dat is de alternatieve route die Google Maps laat zien", vertelt sheriff Jim Driscoll tegen ABC News. "Alleen is die weg onbegaanbaar." De auto van het gezin bleef steken. Omdat er zo diep in het bos geen mobiel netwerk is, konden ze niemand bereiken.

We begonnen de hoop te verliezen. Zeker met de sneeuwstorm die eraan zat te komen.

Lokale sheriff

Het gezin besloot niet af te wachten in de kou en ging zelf op zoek naar hulp. De moeder van 46 liep dwars door het bos, in de hoop mensen tegen te komen. Na 41 kilometer staakte ze haar zoektocht en zocht ze toevlucht in een vakantiehuisje in een verlaten bungalowpark.

Ondertussen waren de 47-jarige vader en zijn zoontje een heuvel opgelopen, waar ze erin slaagden de hulpdiensten te bereiken. De politie vond de man en het jongetje een paar uur later. De twee waren flink onderkoeld en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De moeder werd pas de ochtend daarna gevonden in het huisje. Ze lag opgekruld in bed, zwaar uitgeput van haar tocht door het bos. Reddingswerkers achterhaalden haar locatie door de voetafdrukken in de sneeuw te volgen.

Volgens de sherrif had het heel anders kunnen aflopen omdat er een zware storm op komst was. "We begonnen de hoop te verliezen. Zeker met de sneeuwstorm die eraan zat te komen. Onze reddingswerkers zijn heel erg blij. Mooi dat we dit gezin weer bij elkaar hebben kunnen brengen voor Kerst."

STER reclame