NOS SportAangepast

Langs de Lijn viert feest: 50 jaar op de radio

"Bedankt Arman, tot later."

"Hoi Frank, jij bent er vroeg bij."

"Nico, hoeveel tijd hebben we nog?"

"Henry en Hugo, hierna gaan we verder met Alex Pastoor."

"Iemand nog een broodje?"

Het zijn de woorden van Bram Gaillard, eindredacteur van de zondagmiddaguitzending van NOS Langs de Lijn. De studio in Hilversum is het kloppende hart, het epicentrum van het bekendste sportprogramma op de Nederlandse radio.

De middag wordt gepresenteerd door Henry Schut en Hugo Borst. Maar achter de schermen gebeuren nog veel meer interessante dingen. Benieuwd? In deze video kom je het te weten.

Bananen, muziek en veel voetbal: achter de schermen bij Hugo & Henry

Vijftig jaar Langs de Lijn

De video is gemaakt vanwege het jubileumjaar van Langs de Lijn. In januari beleeft het programma zijn vijftigjarig jubileum en dat wordt groots gevierd. De komende week tellen we op deze site af naar de jubileumuitzending op 1 januari, die van 14.00 uur tot 19.00 uur wordt gepresenteerd door Henry Schut en Hugo Borst.

In het eerste uur gaan we live terug in de tijd. De stemmen van weleer staan overal langs de lijn. Zo horen we geluid van veel verschillende sporten uit veel verschillende jaren. De stemmen van 50 jaar Langs de Lijn komen voor even weer tot leven. Een reis door de tijd waarin vermaarde klanken opeens weer door de huiskamer schallen.

Oud-presentatoren schuiven aan

Tussen 15.00 uur en 19.00 uur schuiven oud-presentatoren aan om als gastpresentator te fungeren. Het gaat om Koos Postema, Rocky Tuhuteru, Govert van Brakel en Tom Blom. Daarnaast zoekt Robbert Meeder elk uur oud-verslaggevers op.

Vanwege de verjaardag wordt de muziek op 1 januari eenmalig uitgezocht door muziekminnende fans van Langs de Lijn, onder wie popprofessor Leo Blokhuis en oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband.

  • Het Vrije Volk
    De Langs de Lijn-redactie in 1983
  • Het Vrije Volk
    De Langs de Lijn-redactie in 1983

Viering het hele jaar door

Een greep uit de overige festiviteiten in 2017: gedurende het hele jaar is er wekelijks een historisch item te horen in de uitzending op zondagmiddag; in april wordt een workshop ‘sport op de radio’ georganiseerd voor jonge radiomakers en in september is er een live-uitzending met publiek in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl