ANP
NOS NieuwsAangepast

Denk verbaasd over vertrek Simons

Denk is verbaasd over het vertrek van Sylvana Simons. Dat schrijft de partij in een eerste reactie op Facebook. "Wij laten ons niet verdelen", staat in de verklaring.

Sylvana Simons maakte vannacht bekend dat ze Denk verlaat. Ze doet met haar eigen partij Artikel 1 mee aan de verkiezingen op 15 maart. Als belangrijkste reden geeft Simons dat ze binnen Denk te weinig steun en geborgenheid voelde toen ze werd bedreigd.

De partij zegt het nieuws van Simons' vertrek via de media te hebben vernomen. "Iets meer dan een half jaar geleden hebben wij de afspraak gemaakt om ondanks alles elkaar vast te houden om ons doel te halen", staat in de tekst die is ondertekend door onder anderen de Kamerleden Kuzu en Öztürk. De laatste wilde vanmiddag voor de NOS-camera niet reageren op het vertrek van Simons.

Kamerlid Öztürk wil niet reageren op vertrek Simons

Denk schrijft dat alles is gedaan om Simons te steunen toen ze werd bedreigd. "In roerige tijden hebben wij ons ingezet voor haar veiligheid. Wij hebben haar emotioneel ondersteund en financieel gesteund. Wij hebben het voor elkaar gekregen dat er passende beveiligingsmaatregelen voor haar werden getroffen."

Volgens Denk is de samenwerking met Simons de afgelopen maanden goed geweest. "Wij waren des te meer verbaasd over haar besluit omdat wij Sylvana Simons altijd de ruimte hebben gegeven om samen met ons haar idealen te verwezenlijken", schrijft de partij.

Op de Facebookpagina van Denk staat ook een videoboodschap voor Simons. "Ik vind het zo jammer dat je niet met ons wilt strijden voor een eerlijker en rechtvaardiger Nederland. En ik vergeef het je dat je dat via de media hebt laten weten", zegt kandidaat-Kamerlid Farid Azarkan in de video.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl