RVD / Jeroen van der Meyde
NOS NieuwsAangepast

Koning wenst ons een 'gezegende Kerst en een gezond 2017'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wensen het Nederlandse volk een gezegende Kerst en een gezond en voorspoedig 2017 toe. Dat doen ze in een bericht op Facebook, ondertekend met 'WA en Máxima'.

Het bericht is geplaatst op de officiële Facebookpagina van het Koninklijk Huis. Er staat een foto bij van Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane. De wens van de koning en de koningin staat er ook in het Engels, Spaans, Fries en Papiaments.

Morgen, op Eerste Kerstdag, wordt om 13.00 uur de jaarlijkse kersttoespraak van Willem-Alexander uitgezonden op NPO 1 en NPO Radio 1. Ook RTL, SBS en een aantal andere omroepen zenden de toespraak uit.

Koninklijk Huis België
De kerstkaart van de Belgische koninklijke familie

Ook het Belgische koningshuis verspreidde als boodschap voor de feestdagen een foto van het koninklijk gezin. Opvallend is dat heel het gezin in de lens kijkt, behalve de 11-jarige prins Emmanuel.

Belgische media melden dat er volgens de persdienst van het koningshuis wel degelijk foto's zijn gemaakt waarop iedereen in de lens kijkt, maar dat bewust voor deze afdruk is gekozen omdat het "het meest ongedwongen beeld" is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl