NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 24 december: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goedemorgen,

Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af en blijft het op veel plaatsen tot de avond droog. Het wordt 8 graden. In de avond regent het opnieuw en gaat ook weer harden waaien, vooral aan zee. Lees hier het hele weerbericht

Wat heb je gemist...

Sylvana Simons gaat na zeven maanden weg bij Denk. Ze richt een eigen partij op, Artikel 1, en doet met die partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Directe aanleiding voor het besluit is de manier waarop Denk reageerde op de bedreigingen die Simons kreeg, zegt ze tegen de NOS. Volgens haar was de partij meer bezig met alle media-aandacht dan met haar welzijn.

Sylvana Simons: steeds meer moeite met Denk-manieren

Natuur & Milieu en andere milieuorganisaties willen dat producten kwalitatief beter worden en makkelijker te repareren. Ze begonnen in februari een meldpunt en kregen daar erg veel klachten binnen: "Vooral kleine elektrische apparaten blijken snel kapot te gaan. En alle merken verkopen spullen die slecht te repareren zijn."

Premier Rutte was afgelopen nacht gastpresentator in het Glazen Huis in Breda. Het was niet van tevoren bekendgemaakt dat hij aan Serious Request zou meewerken. Toen hij gisteravond het Glazen Huis inging, zei hij dat hij met zijn actie de opbrengst van de inzamelingsactie verder omhoog wilde krijgen. Rutte is de hele nacht gebleven, maar heeft wel even twee uurtjes geslapen.

Mark Rutte blijft een nachtje slapen bij Serious Request

Hoge nood, maar dan anders: in Amsterdam heeft een bewoner op het toilet gistermiddag een python gevonden. De slang zat op een plankje boven de stortbak en is vermoedelijk via het toilet de woning binnengeslopen.

Verder vandaag...

Mogen Frank en Domien uit het Glazen Huis en wordt de opbrengst bekend van Serious Request.

Is de tijd van de jaaroverzichten aangebroken. Vanavond zijn er twee op tv bij de NOS: een overzicht van het jaar van het Koninklijk Huis, om 19.45 uur op NPO2 en om 23.10 uur op NPO1 staan we stil bij bekende en minder bekende mensen die overleden in 2016 in het programma 'Uit het leven van 2016'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl