NOS NieuwsAangepast

Journalist Ornstein vrijgelaten in Panama

De Nederlandse journalist Okke Ornstein is in Panama vrijgelaten. Ambassadeur Dirk Janssen twitterde rond middernacht een foto waarop te zien is dat Ornstein de gevangenis verlaat.

Ornsteins vrijlating werd verwacht. Dinsdag verleende president Varela hem gratie. Omdat niemand tegen dat besluit beroep aantekende, kon hij nu worden vrijgelaten.

Vermoeid

Tegen de NOS zegt Ornstein dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. Wel is hij erg moe en heeft hij al een tijdje griepverschijnselen. Daarvoor gaat hij zich nu laten behandelen.

De Nederlander blijft met Kerst in Panama. Dinsdag moet hij zich melden bij de Panamese immigratiedienst. Mogelijk krijgt hij dan te horen dat hij het land moet verlaten. Ornstein wil begin januari hoe dan ook voor langere tijd naar Nederland komen.

Gevangenis

Okke Ornstein werd vorige maand in Panama opgepakt en had een gevangenisstraf van ruim drie jaar moeten uitzitten. Hij was veroordeeld voor laster en smaad. Ornstein heeft een weblog, Bananama, waarop hij schrijft over corruptie en fraude in het Latijns-Amerikaanse land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl