De twee kapers worden overmeesterd
NOS NieuwsAangepast

Kaping op Malta legde opnames stil van kapingsfilm

Opnames van een film over een vliegtuigkaping moesten vandaag worden stopgezet door een daadwerkelijke vliegtuigkaping. Op de luchthaven van Malta wordt deze dagen de film Entebbe gedraaid, over de beruchte vliegtuigkaping in Uganda van 40 jaar geleden. Maar door het gekaapte vliegtuig van Afriqiyah Airways werden de opnames stilgelegd.

"Het is heel ironisch, want er was uiteindelijk ook een echte kaping bezig", zegt Magda Magri Naudi, de burgemeester van Lija tegen de BBC. De luchthaven van Malta ligt in haar gemeente. "We hebben op dit vliegveld vijf kapingen in totaal gehad, en uitgerekend vandaag vinden er filmopnames over een kaping plaats."

Het vliegtuig van Afriqiyah Airways werd vanochtend in Libië tijdens een binnenlandse vlucht gekaapt. Het toestel landde in Malta. Daar werden de passagiers een aantal uur gegijzeld. In totaal waren er 118 mensen aan boord, onder wie 111 passagiers. Uiteindelijk vielen bij de kaping vandaag geen slachtoffers.

40 jaar geleden: ontknoping vliegtuigkaping in Uganda

Bij het incident waar de film over gaat, een kaping in Entebbe in Uganda, kwamen tientallen mensen om het leven. Die kaping duurde een week.

Palestijnen gijzelden toen 250 mensen, van wie er veel uit Israël kwamen. Er is al eens een film over die kaping gemaakt. Die heet Victory at Entebbe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl